Det går lige rent ind i hjertet…

… at være her på Blå Kors ungdomslejr. Hjertet griner og græder med de unge mennesker, og man kan ikke andet end holde af dem.

Når jeg går forbi fællesrummet og ser 10 drenge og piger mellem 14-20 år ligge på gulvet og bygge med Lego og bare helt stilfærdigt råhygge sig, så smelter mit hjerte. Når pigerne synger karaoke i Baboon City, og drengenes øjne stråler imens de fortæller mig, hvor fedt det har været, at de har været brandmand for en dag hos Beredskabet, så smelter mit hjerte. Når en af pigerne kravler rundt på gulvet for at lege isbjørn sammen med min søn, Storm, så smelter mit hjerte. Når en af drengene fortæller mig, at han efter at have været ude hos Beredskabet i går, ved, at han gerne vil være brandmand, så smelter mit hjerte. Jeg er solgt. De unge mennesker har smeltet mit hjerte. De er bare nogle super gode unge mennesker.

En af pigerne spurgte mig i går aftes, om vi ikke kunne forlænge lejren til mindst 10 dage. Jeg ville ønske, at vi kunne, det ville være så dejligt. Men det er også hårdt.

Løgstrups ord bliver pludselig helt levende for mig her på lejren: ”Den enkelte har aldrig med et andet menneske at gøre uden at han holder noget af dets liv i sin hånd. Det kan være meget lidt, en forbigående stemning, en oplagthed, man får til at visne, eller som man vækker, en lede man uddyber eller hæver. Men det kan også være forfærdende meget, så det simpelthen står til den enkelte, om den andens liv lykkes eller ej”

Jeg bærer de unge mennesker med mig i mit hjerte, også når denne uge er forbi. Og jeg håber inderligt, at vi har givet dem bare en lille bitte smule med på deres vej.

One thought on “Det går lige rent ind i hjertet…

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>